Π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ε ς _ Δ ρ α σ ε ι ς  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Από 28 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου το σχολείο μας θα συμμετέχει στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που διεξάγεται στην Βενετία.

Θέμα Συνεδρίου:

"Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο."

Το σχολείο μας συμμετέχει με το θέμα: Η Ιστορία της Μάσκας στην Ελλάδα και την Ιταλία


Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα εορτασθεί η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη '73.        
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ...
Οι μαθητές μας συναντούν ...  =>

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων του σχολείου μας, οι μαθητές συναντούν τον Τζίμμυ Κορίνη, έναν εκ των πρωτοπόρων και επιφανών Ελλήνων συγγραφέων της μυθοπλασίας του εγκλήματος, που στην Ελλάδα επικράτησε να ονομάζεται "αστυνομικό μυθιστόρημα".

Σας περιμένουμε στο χώρο του 3ου Λυκείου Υμηττού

την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, ώρα 11.00 π.μ.

να συζητήσετε μαζί του. =>

Ταινία μικρού μήκους : "Στα στέφανα της κόρης του", από το ομώνυμο ποίημα του Κυριάκου Χαραλαμπίδη. Η ταινία απέσπασε το 1ο βραβείο "Ταινίας Μυθοπλασίας"στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ.

Για να παρακολουθήσετε την ταινία πατήστε στην οθόνη του video το πλήκτρο play ...


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ...

<= Συνάντηση με τον ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη...

Το 3ο Λύκειο Υμηττού συνάντησε τον ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη σε εκδήλωση που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων προς τιμήν του.<= Αφιέρωμα  στο  Γιάννη Ρίτσο... 110 χρόνια από τη γέννησή του

Το σχολείο μας διοργανώνει εκδήλωση για τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο στο παλαιό Δημαρχείο του Υμηττού, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019  ώρα 12.00 μ.μ.

<=   ... ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.


Επίσκεψη Φινλανδών Μαθητών στο 3ο Λύκειο Υμηττού. Απρίλιος 2018

Στο πλαίσιο των δράσεών του, το 3ο Λύκειο Υμηττού φιλοξένησε την Παρασκευή 27/4/2018, 20 μαθητές και 2 συναδέλφους καθηγητές του Porkkalan Lykio από τη Φινλανδία. Η Διευθύντρια, οι καθηγητές και οι μαθητές του 3ου Λυκείου Υμηττού, αφού καλωσόρισαν τους φιλοξενούμενους τους ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου και σε αίθουσες όπου παρακολούθησαν διδασκαλία μαθημάτων. Οι μαθητές επίσης αντάλλαξαν απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα των δύο χωρών αφού πρώτα έγινε παρουσίαση σε power point. To πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνα μπάσκετ, θεατρικό δρώμενο, ελληνικούς χορούς, ελληνικά εδέσματα και μοντέρνα μουσική από ορχήστρα μαθητών του 3ου Λυκείου. Στους Φιλοξενούμενους προσφέρθηκαν και αναμνηστικά δώρα. Η έκπληξη στην εκδήλωση ήταν η παρουσία του διεθνούς Φινλανδού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Robin Lod, ο οποίος έκανε δεκτή την πρόσκληση του σχολείου να παραβρεθεί στην επίσκεψη των συμπατριωτών του. Οι Φινλανδοί μαθητές έφυγαν από το 3ο Λύκειο με τις καλύτερες εντυπώσεις-όπως είπαν- και αφού αντάλλαξαν στοιχεία επικοινωνίας με τους Έλληνες συμμαθητές τους. Οι Έλληνες μαθητές υποσχέθηκαν να ανταποδώσουν με μια επίσκεψη στη Φινλανδία.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό videο.

3o Λύκειο Υμηττού

Στοιχεία επικοινωνίας

3ο Λύκειο Υμηττού
Διεύθυνση: Ιονίων Νήσων 33-35, Υμηττός , 17237
Τηλέφωνο: 210-7613375
Fax: 210-7625375
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.